Sudan
Gubdi is a special drink from Sudan.
It's made from the fruit of the baobab tree.
Farmers like to drink it in the summer because it's very
refreshing.
Baobab fruit is also called monkey's bread!
It's very healthy because it contains lots of carbohydrates
and proteins.
It also has more vitamin C than oranges!
To make gubdi, you break open the baobab fruit and take
out the dry pulp.
Then you put the pulp in water and squeeze it to make
a white juice.
Some people also use baobab fruit to make ice cream and
milkshakes.
The baobab tree is also called the upside-down tree.
Can you see why?
|
Egypt
Tamarind juice is a popular drink in Egypt, especially
in summer.
The juice is made from the seed pods of the tamarind tree.
The pods are large and brown.
People also just eat them fresh.
To make tamarind juice, you put the pods in water for
two or three hours.
Then you take out the pulp and cook it in hot water.
After that you take out the seeds.
Finally you add cold water, ice, and spices.
Tamarind juice is sour, so most people also add sugar.
|
|
|
Судан.
Габди особый напиток из Судана.
Он готовится из плодов баобаба.
Фермеры любят пить его летом, потому что он очень освежает.
Плоды баобаба также называются обезьяним хлебом!
Он очень полезен, потому что он содержит много углеводов
и белков.
В нем также больше витамина С, чем в апельсинах!
Чтобы приготовить габди, разломите плод баобаба и достаньте
сухую мякоть.
Затем положите мякоть в воду и отожмите ее, чтобы сделать
белый сок.
Некоторые также используют плоды баобаба для приготовления
мороженого и молочных коктейлей.
Баобаб также называют перевернутым деревом.
Понимаете (видите), почему? |
Египет.
Сок тамаринда является популярным напитком в Египте, особенно
в летнее время.
Сок изготавливается из семян стручков тамариндового дерева.
Стручки большие и коричневые.
Люди также просто едят их свежими.
Чтобы сделать тамариндовый сок, положите стручки в воду
на два или три часа.
Затем выньте мякоть и варите ее в кипятке.
После этого выньте семена.
В конце добавьте холодной воды, льда и специй.
Тамариндовый сок кислый, поэтому большинство людей также
добавляют сахар. |
|
|