Canada
Maple syrup is traditional in Canada.
It's made from the sap of maple trees.
You can see a red maple leaf on Canada's national flag.
The maple sap is collected in early spring.
People cut small holes in the sides of the trees and collect
the sap in buckets.
Then they cook the sap to take out the water and make
syrup.
If they continue cooking the sap, it turns into maple
candy.
A lot of Canadians put maple syrup on their pancakes.
They also add it to cakes, cookies, and other desserts.
All trees have sap inside them.
It takes 40 liters of maple tree sap to make a liter of
pure maple syrup.
|
Peru
In Peru, people eat a traditional dessert called mazamorra
morada.
This dessert is dark purple because it's made from purple
corn!
Peruvians cook the corn with sugar, spices, and fruit
like green apples and pineapple.
Then they mix it with dried fruits.
Another dessert in Peru is lucuma fruit.
It's a tropical fruit that is green on the outside and
orange on the
inside.
Some people say lucuma fruit has a sweet, nutty flavor.
They often use it to make desserts like ice cream, milkshakes,
pastries, and cakes.
|
|
|
Канада.
Кленовый сироп является традиционным в Канаде.
Он готовится из сока деревьев клена.
Можно увидеть красный кленовый лист на государственном
флаге Канады.
Кленовый сок собирают ранней весной.
Люди прорезают небольшие отверстия по бокам деревьев и
собирают сок в ведра.
Затем они варят (готовят) сок, чтобы убрать воду и сделать
сироп.
Если они продолжают готовить сок, он превращается в кленовые
конфеты.
Многие канадцы кладут кленовый сироп на блины.
Они также добавляют его в торты, печенье и другие десерты.
Все деревья имеют сок внутри себя.
Требуется 40 литров кленового сока, чтобы сделать литр
чистого кленового сиропа. |
Перу.
В Перу люди едят традиционный десерт, называемый мазаморра
морада.
Этот десерт темно-фиолетовый, потому что он сделан из
фиолетовой кукурузы!
Перуанцы готовят кукурузу с сахаром, специями и фруктами,
такими как зеленые яблоки и ананасы.
Затем они смешивают все это с сухофруктами.
Другой десерт в Перу - плод лакума.
Это тропический фрукт - зеленый снаружи и оранжевый внутри.
Некоторые говорят, что плод лакума имеет сладкий, ореховый
вкус.
Они часто используют его для десертов, таких как мороженое,
молочные коктейли, пирожных и тортов. |
|
|