16) Korea - Корея.

 
Korea
In September or October, Koreans celebrate a harvest festival called Chuseok.
It's also a day for people to remember their ancestors.
In the morning, people go to the cemetery to visit their family tombs.
They clean the tombs and they leave food and other gifts to show respect.
Many Koreans travel long distances to be with their families on this special day.
The most traditional food for Chuseok is a rice cake called songpyeon.
The cakes are usually filled with beans, but some people also use sesame seeds.
People like to play traditional games and some women also do a special circle dance.

India
In India, many people celebrate Baisakhi.
This festival is at the beginning of the harvest season in April.
In the morning, people visit temples to give thanks for the harvest.
Then they go home to prepare a family meal.
Some popular festival foods are cold salads with lentils or potatoes, and hot curry dishes with vegetables or meat.

Most people eat these dishes with rice and flat bread.
For dessert they often eat sweet cakes made with sesame seeds and spices.
In many parts of India there are also big street parades.
Be thankful for food!
Millions of children around the world don't have enough to eat.
The United Nations Children's Fund (UNICEF) works to help these children and their families.
 
Корея.
В сентябре или октябре корейцы отмечают праздник урожая, под названием Чусок.
Кроме того, это день, чтобы вспомнить своих предков.
Утром люди идут на кладбище, чтобы посетить могилы своей семьи.
Они убирают могилы и оставляют еду и другие подарки, чтобы выказать уважение.
Многие корейцы преодолевают большие расстояния, чтобы быть со своей семьей в этот особый день.
Наиболее традиционной пищей для Чусок является рисовый пирог под названием сонгаион.
Пироги, как правило, наполнены фасолью, но некоторые люди также используют семена кунжута.
Людям нравиться играть в традиционные игры, а некоторые женщины также исполняют специальный круговой танец.

Индия
В Индии многие люди празднуют Байсаки.
Этот праздник в начале сезона сбора урожая в апреле.
Утром люди посещают храмы, чтобы поблагодарить за урожай.
Затем они идут домой, чтобы приготовить домашнюю (семейную) еду.
Некоторые популярные праздничные продукты - холодные салаты с чечевицей или картофелем, и горячие блюда с карри из овощей или мяса.

Большинство людей едят эти блюда с рисом и лепешками.
На десерт они часто едят сладкие пирожные с кунжутом и специями.
Во многих частях Индии также бывают большие уличные парады.
Будьте благодарны за еду!
Миллионам детей во всем мире не имеют достаточно еды.
Детский фонд Организации Объединенных Наций (ЮНИСЕФ) работает, чтобы помочь этим детям и их семьям.
 
The End
master@onlinenglish.ru